Lage rugpijn

Fysiotherapie is voor patiënten met lage rugpijn van belang om de algehele conditie en het dagelijks functioneren te verbeteren. Daarnaast kan fysiotherapie bijdragen aan een betere kwaliteit van leven door kennis over de klacht en zelfmanagement te bevorderen. Op deze themapagina staat alle informatie rondom het onderwerp lage rugpijn gebundeld.

 

Ben je benieuwd hoe de KNGF-richtlijn Lage rugpijn en lumbosacraal radiculair syndroom (LRS) ontwikkeld is? Kijk dan deze video!
Ben je benieuwd wat fysiotherapeuten vinden van de KNGF-richtlijn Lage rugpijn en LRS? Kijk dan deze video!

Ben je benieuwd waarom een pathofysiologische verklaring voor pijn, het myofaciaal pijnsyndroom en de toepassing van dry needling ontbreken in de KNGF-richtlijn Lage rugpijn en LRS? Fysiotherapeut dr. Adri Apeldoorn verteld je er alles over in deze video.

Ben je benieuwd waarom de profielindeling aangepast is en welke prognostische factoren een rol spelen bij het stand houden van lage rugpijn? Kijk dan deze video!

Ben je benieuwd wat fysiotherapeuten vinden van de beschrijving en aanbevelingen over de Start Back Screening Tool en andere meetinstrumenten in de KNGF- Richtlijn Lage rugpijn en LRS? Kijk dan deze video!

KNGF richtlijn

De KNGF-richtlijn Lage rugpijn en lumbosacraal radiculair syndroom is een leidraad voor de fysiotherapeut bij de behandeling van patiënten met lage rugpijn en/of (pijn)klachten passend bij een lumbosacraal radiculair syndroom.

test
KNGF producten

Het KNGF ontwikkelt met haar leden en partners producten om de zorg voor mensen met lage rugpijn te verbeteren en om de KNGF-richtlijn Lage rugpijn en lumbosacraal radiculair syndroom beter toe te kunnen passen in de praktijk.

Wetenschap en Lage rugpijn

Hier vind je een overzicht van de wetenschappelijke projecten waar het KNGF bij betrokken is. Door wetenschappelijke kennis na afloop te vertalen naar richtlijnen en andere producten, kan de fysiotherapeut state-of-art en hoogwaardige zorg blijven bieden aan patiënten.

Gerelateerd aan lage rugpijn

Hier vind je de externe producten op het gebied van lage rugpijn.

Hoe ontwikkelt het KNGF richtlijnen?

In vijf korte video's vertellen KNGF-medewerkers je meer over het belang van richtlijnen, hoe en met wie ze worden ontwikkeld en hoe we je ondersteunen bij het toepassen in de praktijk.

KNGF maakt zelf richtlijnen voor de fysiotherapie. Het ontwikkelen doen we samen met fysiotherapeuten, andere betrokken beroepsgroepen en patiëntvertegenwoordigers en onderzoekers. Ook is het KNGF betrokken bij de ontwikkeling van wel 200 richtlijnen van andere beroepsgroepen waarbij de fysiotherapeut ook een rol speelt in de behandeling.

test